Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Toyota Highlander" ir jau pieejams pārstāvniecību salonos Latvijā, turklāt "Highlander" ir pieejams tikai un vienīgi ar pilnā hibrīda "AWD-i" spēka piedziņu, papildinot "Toyota" plašo hibrīda apvidnieku piedāvājumu – "RAV4", "C-HR" un drīzumā gaidāmo "Yaris Cross".

"Toyota" jaunais "premium" modelis ir ar septiņām sēdvietām, visgarāko bagāžas nodalījumu šajā tirgus segmentā, visu riteņu piedziņu un spēju vilkt divu tonnu piekabi.

Ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi elektrificēto hibrīda automobiļu izstrādē "Toyota" ir uzkrājusi gana lielu pieredzi un zinātību, lai radītu līdz šim visjaudīgāko un reizē arī visekoloģiskāko apvidnieku. "Highlander" pašuzlādes hibrīda sistēma ļauj ar elektrību vien braukt ātrumā līdz 125 km/h un ievērojamu procentuālo daļu nobrauktā laika neizdala nevienu gramu kaitīgo izmešu.

"Highlander Hybrid" ir aprīkots ar pilnīgi jauno 2,5 litru "Hybrid Dynamic Force" benzīna dzinēju, diviem elektromotoriem un ietilpīgu akumulatoru komplektu, kas kopumā hibrīda sistēmai nodrošina 248 ZS jaudu. Šāda kombinācija ļauj 100 kilometrus nobraukt ar vidēji 6,6 litru patēriņu, izplūdē radot tikai 149 g/km CO2 izmešu – tas ir vislabākais jaudas un CO2 izmešu attiecības rādītājs hibrīda automobiļu segmentā.

Automobilis ir izstrādāts uz jaunās TNGA-K platformas, kas padara "Highlander" par ļoti ietilpīgu, pielāgojamu un pilnvērtīgu septiņu sēdvietu SUV. Uz priekšu un atpakaļ bīdāmā otrā sēdekļu rinda nodrošina ērtu piekļuvi trešajai sēdekļu rindai, kas paredzēta diviem pieaugušajiem.

Nolokot trešās un otrās sēdekļu rindas atzveltnes, bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz 1909 litriem.

Drošība ir viena no "Toyota" augstākajām prioritātēm, tādēļ "Toyota Safety Sense" aktīvās drošības sistēmas, kas palīdz autovadītājam dažādās situācijās uz ceļa, "Highlander" modelim ir pieejamas jau standarta aprīkojumā pat bāzes versijai.

Jaunākās paaudzes "Toyota Safety Sense" ietver sadursmes novēršanas sistēmu (PCS) ar aktīvo stūres kontroli, lai novērstu sadursmes iespējamību, gājēju noteikšanas funkciju diennakts gaišajā un tumšajā laikā, kā arī riteņbraucēju noteikšanu gaišā laikā. Tāpat šajā komplektā ir adaptīvā kruīza kontrole (ACC) ar ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu (RSA), joslas sekošanas funkciju (LTA) un brīdinājumu par izbraukšanu no joslas (LDA), kā arī automātisko tālo gaismu funkcija (AHB).

Septiņvietīgais "Toyota Highlander" hibrīda SUV ar visu riteņu piedziņu maksā no 44 900 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!