Daudzi auto entuziasti uzskata, ka mūsdienās automobiļus neražo tik izturīgus un ilgmūžīgus, kā tas bija, piemēram, kantaino "Volvo" laikos. Tomēr automehāniķis Juris, kuram ir vairāk nekā 20 gadu pieredze automobiļu pretrūsas apstrādē, demonstrē pilnīgi jaunu "Škoda Octavia", kurai rūpnīcā veiktā pretrūsas apstrāde ir augstā līmenī un acīmredzami ar ilgmūžību padomā.

Kāds jaunā "Škoda Octavia" īpašnieks, tikko iegādājies spēkratu dīlercentrā, nolēma veikt papildu pretrūsas apstrādi, lai automobilis kalpotu pēc iespējas ilgāk. Pieredzējušais meistars Juris, paceļot jauno "Octavia" uz pacēlāja un demontējot vairākus "Škoda" agregātus, pamanīja un novērtēja, ka čehu autoražotājs ir pamatīgi piedomājis pie savu spēkratu ilgmūžības.

Kā redzams video, jaunajai "Škoda Octavia" ir rūpnīcā veiktā pretrūsas apstrāde ir pilnā apmērā visās vietās, kuras automobiļiem sāk rūsēt pirmās – visa virsbūves aizmugurējā daļa un niša pie degvielas tvertnes. Turklāt "Škoda" automobilim ar karsto vasku rūpnīcā bijuši piepūsti visi slēgtie dobumi. Vienīgās vietas, kas pēc Jura domām ir nepietiekami apstrādātas, ir riteņu arkas un grīdas vietas, kur rūpnīcā tiek uzstādītas aizsargplastmasas. Parasti gan ar laiku rūsa pamanās iekļūt arī šajās, it kā ar plastmasas paneļiem aizsargātajās vietās.

Automehāniķis Juris norāda, ka jaunā "Škoda Octavia" nav vienīgais modelis, kuram rūpnīcā pretrūsas apstrāde mūsdienās ir tik augstā līmenī, tādi ir arī citi "Volkswagen" koncerna marku automobiļi, kā arī, piemēram, BMW.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!