Foto: Publicitātes foto

Vācu autoražotāja BMW valdes priekšsēdētājs Olivers Cipse paredz drīzu amerikāņu elektromobiļu ražotāja "Tesla" akciju vērtības pieauguma tempa mazināšanos, vēsta "Bloomberg".

Atbildē par "Tesla" plānu ik gadu realizāciju palielināt par 50 procentiem, Cipse norādīja, ka amerikāņu elektromobiļu ražotājs varētu zaudēt līderību elektromobiļu tirgū, kuru drīzumā pārpludinās citu autoražotāju "zaļie" modeļi.

Aizvadītajā gadā "Tesla" pārdeva gandrīz pusmiljonu elektromobiļu, kas ir par 30 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš. Tas ir rekorda liels realizācijas apjoms kompānijai, kura pirmo reizi gadu noslēdza ar peļņu. Tomēr konkurenti jau elpo tai pakausī – paplašināt savu klātesamību elektromobiļu segmentā plāno virkne lielāko tradicionālo autoražotāju, tostarp "Volkswagen", "General Motors", "Ford", "Mercedes-Benz" un arī BMW.

""Tesla" kompānijai nebūs viegli noturēt līdzšinējos pieauguma tempus, jo arī pārējā nozare pārliecinoši virzās uz priekšu," aģentūrai "Bloomberg" komentē Cipse.

BMW līdz 2030. gadam plāno prezentēt deviņus jaunus nulles emisijas modeļus. Jau tuvākajā laikā markas piedāvājumu papildinās simtprocentīgi elektriskais "iX1", kā arī jaunie elektriskie flagmaņi "i5" un "i7".

BMW priekšnieka izteiktā prognoze sakrīt ar laiku, kad "Tesla" akciju vērtība piedzīvojusi vislielāko kritumu kopš kompānijas iekļaušanas "S&P 500" indeksā pagājušā gada novembrī. Otrdien "Tesla" akciju vērtība nokritās par nepilniem 18 procentiem, un šobrīd viena "Tesla" akcija maksā 675 ASV dolārus (vēl aizvadītās nedēļas nogalē tā maksāja 781 dolāru).

Neskatoties uz konkurentu skepsi, "Tesla" joprojām var izpildīt savu ambiciozu realizācijas palielināšanas plānu, panākot ekspansiju Ķīnā un ieejot jaunā lielajā tirgū Indijā. Tāpat cīnīties par tirgus daļu "Tesla" kompānijai varētu palīdzēt solītais "tautas" elektromobilis, kas maksāšot 25 tūkstošus ASV dolāru un ražošanā nonākšot tuvāko trīs gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!