Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" ir automobilis, ar kuru var braukt pat tur, kur nav ceļu; var vest kravu, vilkt milzīgas piekabes un, ja nepieciešams, var aizbraukt arī uz operu. Līdz trešās paaudzes "Isuzu D-Max" nonāca uz konveijera lentas, tā prototipi dažādos testos visapkārt pasaulei bija veikuši četrus miljonus kilometru, un šī auto izstrāde ilga sešus gadus.

Lai labāk izprastu šī auto dabu, raidījums dodas ar to ārpus Rīgas robežām – uz Talsu apkārtni, kur uz dzīvi pārcēlies kaismīgs ceļotājs un ceļojumu raidījumu režisors, piedzīvojumu meklētājs, kurš kopā ar saviem domu biedriem apceļojis teju visu pasauli – Sandris Jūra.

Lai arī vizuāli stilīgs un piemērots ekstrēmo sporta veidu cienītājiem un ceļotājiem, "Isuzu D-Max" visupirms ir darba zirgs. Tā galvenais uzdevums ir vilkt un vest, un nepadoties pat smagi pārvaramos ceļa apstākļos. Pilnveidojot šo auto, japāņu inženieri bija vadījušies pēc principa – evolūcija, nevis revolūcija, tādējādi jūtami paaugstinot "D-Max" kvalitātes un komforta latiņu, tomēr vienlaikus neapdraudot tā tradicionālās stiprās puses.

"D-Max" gaita, pat braucot ar nepiekrautu kravas kasti, ir tīri vai patīkama. Uz šosejas tas ir komfortabls, arī pa bedrēm nelēkā kā traks āzis. Salona paneļi ir labi nostiprināti un pat nopietnas "turbulences" brīžos nekāda graboņa salonā vismaz pagaidām nav dzirdama. Protams, ja uz kāda no grants vai meža ceļiem jums maršrutā trāpīsies Latvijas tradicionālā "trepe", būs nedaudz stingrāk jāpieturas pie stūres un arī uz savas miesas jāizbauda ceļa reljefs. Taču, raugoties no mehāniskā viedokļa, pat šādas "izklaides" "D-Max" piekarei nedara pāri.

Runājot par dinamiku, "D-Max" nav raķete, un tāds arī nav tā pielietojuma mērķis. Konstruējot jauno dzinēju, "Isuzu" ir domājis par griezes momentu un degvielas ekonomiju vienlaikus. Dzinēja darba tilpums ir samazināts no 2,5 litriem uz 1,9, bet, pateicoties 16 vārstu un turbo tehnoloģijām, tā griezes moments ir 360 Nm jau pie 2000 apgriezieniem. Un kombinētais degvielas patēriņš – nedaudz virs deviņiem litriem uz simtu.

Vizuāli "D-Max" ir pat vairāk nekā izskatīgs. Agresīvas, sportiskas pludlīnijas, iespaidīga paskata lukturi. Šo auto "Double Cab" izpildījumā kā savu izvēlēsies ne tikai tie, kuri strādā mežā vai kādā celtniecības firmā. Tas ir lieliski piemērots piedzīvojumu meklētājiem; tā pilnpiedziņas sistēma, lai taupītu degvielu uz lielceļa, ir atslēdzama, tam ir aizmugurējā tilta diferenciāļa bloķētājs un pazeminātie ātrumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!