Foto: DELFI kolāža

"Ekspremjers Māris Gailis pārdod savu 2006. gada "Jaguar XJ" limuzīnu" – tieši ar šādu pavadošo tekstu Latvijā populārā sludinājumu portālā ievietots pārdošanas sludinājums limuzīnam, kas patiešām sludinājuma publicēšanas brīdī pieder Mārim Gailim kā privātpersonai, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Šis "Jaguar XJ6" iegādāts jauns un visu šo laiku piederējis Gailim – sākotnēji ar viņu saistītajiem uzņēmumiem, bet no 2015. gada ekspremjeram kā privātpersonai.

Interesanti, ka šis vairāk nekā 200 tūkstošus kilometru nobraukušais, nu jau 15 gadus vecais "Jaguar" limuzīns ir kalpojis godam – visus šos gadus ar to ikgadējā tehniskā apskate veiksmīgi izieta ar pirmo reizi. Tas nonāk pretrunā ar sabiedrībā valdošo uzskatu, ka "Jaguar" markas automobiļi nav uzticami – varbūt vienkārši automobilis regulāri jākopj, un tas nepievils.

Ja ielūkojas CSDD e-pakalpojumu publiskajā datubāzē, tad ar šo "Jaguar XJ6" pirmajos gados ir braukti gandrīz 40 tūkstoši kilometru gadā, bet, pienākot globālajai ekonomiskajai dižķibelei 2008. gadā, nobraukums gadā sarucis vairāk nekā uz pusi. Atjaunojoties ekonomiskajai aktivitātei, no 2010. līdz 2012. gadam ar to gadā nobraukti gandrīz 20 tūkstoši kilometru.

Pēc 2013. gada šis "Jaguar XJ6" izmantots samērā reti – aptuveni pieciem tūkstošiem kilometru gadā. 2017. gada BMW oficiālā dīlera "Inchcape Motors Latvija" preses relīzē rakstīts, ka "bijušais premjers un uzņēmējs Māris Gailis jau kādu laiku brauc ar "BMW i3" elektromobili, izbaudot ērto pārvietošanos Rīgas ielās un iespēju novietot automašīnu "Rīgas Satiksmes" stāvvietās bez maksas".

Ekspremjera Māra Gaiļa 15 gadus vecais "Jaguar XJ6" tiek tirgots par 7500 eiro. Jauns šāds modelis maksāja vairāk nekā 70 tūkstošus eiro.

"Jaguar XJ6" ir aprīkots ar trīslitru V6 atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 235 zirgspēku jaudu un nodrošina 8,1 sekundes paātrinājumu līdz 100 km/h, kā arī 233 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš tam ir 10,5 litri benzīna uz 100 km. Šīs paaudzes "Jaguar XJ" (X350 – rūpnīcas indekss) bija zīmīgs, ka viscaur ir izgatavots no alumīnija, tas bija ražošanā no 2003. līdz 2010. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!