Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Latvijas tirgū ieradies "Volkswagen" (VW) pirmais pilnībā elektriskais apvidus automobilis "ID.4". Tas radīts uz elektromobiļiem paredzētās MEB platformas un piedāvā jaunākos tehnoloģiskos risinājumus, tai skaitā paplašinātās realitātes displeju, lielizmēra informācijas un izklaides sistēmu, kā arī plašu autovadītāja palīgsistēmu klāstu.

Sākotnēji pircējiem ir pieejama modeļa "Pro Performance" versija ar 77 kWh akumulatoru un 150 kW (204 ZS) motora jaudu, nodrošinot sniedzamību līdz 520 km (WLTP ciklā) ar vienu uzlādi.

Visas "ID.4" automašīnas klientiem Latvijā tiks piegādātas ar jaunāko programmatūras versiju, kas sniegs piekļuvi attālinātajiem atjauninājumiem, kā arī ar pagarinātu piecu gadu garantiju, siltumsūkni efektīvākai enerģijas patērēšanai aukstos laikapstākļos un lādēšanas kabeli mājsaimniecību kontaktligzdām. "ID.4" bāzes versijas sākumcena būs zem 40 000 eiro ar PVN.

"Laika gaitā modeļu klāstu šogad papildinās arī "ID.4 Pure" versija ar 52 kWh akumulatoru, kā arī pilnpiedziņas modelis – "ID.4 GTX". Apvidus auto segments ir visstraujāk augošais, kā arī lielākais segments VW portfelī, tādēļ esam īpaši lepni mūsu klientiem piedāvāt apvidus auto kombinācijā ar elektrisko piedziņu," norāda VW zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justs Nekrošus.

Vēlāk būs pieejami vēl divi jaudas varianti – 109 kW (148 ZS) un 125 kW (170 ZS). Akumulators izvietots zem pasažieru salona, nodrošinot zemu smaguma centru un līdzsvarotu ass noslodzes sadalījumu.

Apvidniekam ir 16 centimetru klīrenss. "ID.4", līdzīgi kā citi "ID" saimes locekļi, šobrīd pieejams ar aizmugurējo riteņu piedziņu. Šogad būs pieejams arī sportiskais modelis "ID.4 GTX" ar visu riteņu piedziņas sistēmu.

Visi "ID.4" modeļi aprīkoti ar CCS lādēšanas kontaktligzdu ātrai līdzstrāvas (DC) uzlādei. Standarta līdzstrāvas uzlādes ātrums 52 kWh akumulatoram ir 50 kW (iespējams palielināt līdz 100kW), bet 77 kWh akumulators nodrošina līdz pat 125 kW lielu uzlādes ātrumu, tādējādi, veicot uzlādi ar līdzstrāvu, nobraukšanas distanci par 320 km iespējams palielināt tikai 30 minūtēs.

Atkarībā no aizmugurējo sēdekļu atzveltņu pozīcijas bagāžas nodalījuma ietilpība ir no 543 līdz 1575 litriem. Pēc pieprasījuma VW aprīko visus "ID.4" modeļus ar piekabes āķi, kura vilktspēja ir līdz vienai tonnai.

Inovatīvais paplašinātās realitātes displejs saplūst ar realitāti – piemēram, navigācijas sistēmas pagrieziena bultas parādās autovadītāja redzes laukā aptuveni 10 metrus priekšā automobilim.

"ID.4" modeļi Latvijā saņems jaunas funkcijas un padziļinātus tehniskos atjauninājumus, izmantojot internetu. Klientu automobiļiem vienmēr tiks nodrošināti jaunākie digitālie sasniegumi, pateicoties "over-the-air" atjauninājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!