Šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" mēģina apvienot šķietami neapvienojamo – milzīga paskata apvidnieku un ekovāģa cienīgu degvielas patēriņu. Vai tas vispār ir iespējams?

"Sorento" ir lielākais no "Kia" piedāvājumā esošajiem apvidniekiem, un, kā jau atceraties, šis spēkrats jau reizi ir viesojies "Tavs Auto TV" ēterā. Pirmajā testa braucienā ar šo auto, kas bija aprīkots ar 202 ZS jaudīgu 2,2 litru dīzeļdzinēju, raidījums devās kopā ar fotogrāfu Valtu Kleinu.

Savukārt šoreiz pie "Sorento", bet jau PHEV jeb "plug-in hybrid eletric vehicle" versijā, stūres sēžas vīrs, kurš jau filmēšanas pirmajās minūtēs pārsteidza ar īpašu pieeju šim testa braucienam.

Šis smaidīgais kungs ir Elvijs Grafcovs – jau 14 gadus džezfanka grupas "Very Cool People" līderis; piedalījies neskaitāmos koncertos un pašlaik strādā pie klipu filmēšanas šā gada rudenī gaidāmajam albumam. Cilvēks, kurš runā piecās valodās; kuram ir augstākā izglītība gan IT sfērā, gan džeza ģitārspēlē (Viļņas un Orhūsas mūzikas akadēmijās). Turklāt līdzās spēlēšanai grupā Elvijs atrod laiku pasniegt ģitārspēli "Yamaha" mūzikas skolā un Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā.

No tehniskā pildījuma viedokļa tas ir pavisam cits auto - tas pats piestūrē; ja vajag, piebremzē; ieslēdzot pagrieziena rādītāju, instrumentu panelī aktivizē papildu atpakaļskata kameras; tas redz sev apkārt un (izmantojot aizdedzes atslēgu kā distances vadības pulti) spēj arī pats noparkoties šaurākās stāvvietās vai garāžās.

"Kia Sorento PHEV" hibrīda spēka agregāts apvieno 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinēju (180 ZS), elektromotoru (91 ZS), 13,8 kWh akumulatoru un sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Rezultātā hibrīda spēka agregāta kopējā jauda attīsta 265 zirgspēku, bet griezes moments – 350 ņūtonmetru. Tikai ar elektroenerģiju tā sniedzamība ir līdz 68 kilometriem, bet tā vidējais degvielas patēriņš hibrīda režīmā, pēc ražotāja datiem, ir 1,6 litri benzīna uz 100 km. Šāds automobilis maksā no 59 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!