Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu virtuozās braukšanas meistars Kens Bloks pārdod savu unikālo "Hoonitruck" pikapu, kas izgatavots uz 1977. gada "Ford F-150" bāzes. Ekstremālajai "Gymkhana" braukšanai speciāli būvētais pikaps ar "LBI Limited" uzņēmuma starpniecību tiek tirgots par 1,1 miljonu ASV dolāru. Ja kāds arī par šādu naudu to nopirks, tas kļūs par visdārgāko pikapu "Ford F-150" modeļa vēsturē.

Lai arī "Hoonitruck" ir izgatavots uz 1977. gada "Ford F-150" bāzes, no oriģinālā pikapa ir izmantoti tikai virsbūves paneļi. Pārbūvētais pikaps aprīkots ar 3,5 litru V6 turbomotoru, kuru pārbūvējuši "Ford Performance" inženieri un "Roush" tūninga kompānijas speciālisti. Konkrēto motoru "Ford Performance" izmantoja kā prototipu Lemānas 24 stundu sacensībām.

Rezultātā šis V6 turbomotors attīsta 927 zirgspēku jaudu un 952 ņūtonmetru griezes momentu un ir sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Pārdevējs "Hoonitruck" pikapam līdzi dos virkni komplektējošo detaļu, tostarp jaunu motora cilindru bloku, riteņus un virsbūves paneļus.

Lai arī 1,1 miljons dolāru varētu šķist pārāk liela summa par pikapu, projekta autori norāda, ka tā izstrādē savulaik tika ieguldīti 1,5 miljoni dolāru.

Kenam Blokam šī gada sākumā beidzās 11 gadus ilgais kontrakts ar "Ford", kopš tā laika viņš pārdevis vairākus savus tūninga projektus uz šīs markas modeļu bāzes, ieskaitot 2011. un 2013. gada "Fiesta", kā arī 1986. gada "Ford RS200 Evo".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!