Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" ir automobilis ar sportisku siluetu; automobilis, kurš spēj dāvāt braukšanas prieku; automobilis, kuru ir ārkārtīgi grūti salīdzināt ar konkurentiem, jo – lai arī pēc formas līdzīgs – raksturā tas radikāli atšķiras no saviem sugasbrāļiem. Tas ir atjauninātais jeb modernizētais "BMW X4".

Iejusties tā pilotes lomā raidījums aicinājis Maiju Rozīti-Krištopani – radio viļņos viņas balss skan jau vairāk nekā 20 gadu – iesākumā "Capital FM", bet tagad jau 13. gads "Star FM" vilnī. Arī "TV3" laika ziņu moderatores ampluā aizvadīti 13 gadi, bet pēdējos pāris gadus Maija īpaši aizraujas ar dīdžejošanu – šim hobijam jeb senajam sapnim viņa pieķērusies nopietni.

Četru durvju kupejas stila apvidnieku vēsture aizsākās vēl 2007. gadā, kad kompānija BMW pamanījās sakrustot SUV jeb auto ar paaugstinātu klīrensu ar sportiska auto virsbūves siluetu, atrādot to saviem faniem Frankfurtes starptautiskajā autoizstādē kā "X6" modeli. "BMW X6" formas cilvēkiem iepatikās, un mūsdienās šāda stila automobiļi ir savairojušies ne tikai BMW modeļu gammā.

"X4", lai arī kompaktākais no tiem, ir pamatīgi pastiepies savos izmēros, un par vietas trūkumu tajā nevarētu sūdzēties. Savā otrajā paaudzē tas ir kļuvis vēl sportiskāks, modernāks un, jāsaka, īpaši labi tas izskatās komplektācijā ar sportisko elementu "M" pakotni. Pateicoties lielākam radiatora dekoratīvajam režģim un priekšējo lukturu jaunajai formai, tas izskatās gluži kā principiāli jauns auto.

Ja runājam par tehniku, atjauninājums galvenokārt skāris auto digitālo pildījumu un dzinējus. Visi piedāvājumā esošie benzīna dzinēji tiek komplektēti ar 48V daļējā hibrīda sistēmu, kuras galvenais uzdevums ir maksimāli samazināt degvielas patēriņu.

Kopumā dzinēju palete ir visnotaļ plaša, un tajā atrodami gan dīzeļa, gan benzīna motori ar jaudu no 184 līdz pat 360 ZS. Un, jā, – visas "X4" modifikācijas ir aprīkotas ar visu riteņu piedziņu "xDrive".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!