Foto: Publicitātes attēli

Krievijas koncerns "Almaz-Antey", kas izstrādā gaisa aizsardzības sistēmas, nodarbosies arī ar automobiļu ražošanu civiliedzīvotājiem. Krievijas patentu valdē iesniegts pieteikums par "apvidus auto klases elektromobili", kā iesniedzējs ir tieši šis zenītraķešu ražotājs.

Baumas par to, ka "Almaz-Antey" plāno gatavot arī automobili, Krievijas medijos nonāca vēl aizvadītā gada rudenī, toreiz tika runāts par iespējamu "E-Neva" hibrīdu. Šobrīd līdz patenta iesniegumam ir pievienoti arī topošā automobiļa attēli.

Zenītraķešu ražotājs gatavo divas automobiļa versijas – hibrīdu, kas ar pilnu degvielas tvertni un akumulatoru spēs nobraukt vairāk nekā tūkstoti kilometru. Otra šī "E-Neva" automobiļa versija ir simtprocentīgs elektromobilis ar 70 kWh akumulatoru, kas ļaušot ar pilnu uzlādi nobraukt aptuveni 800 kilometru.

"Almaz-Antey" iecerējis patentēt četrdurvju apvidus automobiļa dizainu, kas ir kompaktu vai vidēju gabarītu. Līdzīgi kā mūsdienās rietumu automobiļiem, arī zenītraķešu ražotājs iecerējis aktuālu dizainu, kas ar stilistiski kopīgu līniju savstarpēji savieno gan priekšējos, gan aizmugurējos lukturus.

Pagaidām gan nav zināms, kad "Almaz-Antey" pirmais automobilis varētu nonākt sērijveida ražošanā. Tas nav norādīts nedz iesniegtajā patentā, nedz arī patents garantē, ka šāds auto patiešām tiks arī ražots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!