Foto: Publicitātes foto

Vācijas automobiļu tehniskās inspekcijas un sertifikācijas aģentūra (TÜV) pārbaudījusi tehnisko uzticamību valstī četriem populārākajiem elektromobiļiem – "BMW i3", "Smart ForTwo", "Renault Zoe" un "Tesla Model S". Interesanti, ka tieši visrūdītākais no šiem elektromobiļiem izrādījies visneuzticamākais.

TÜV eksperti norāda, ka šobrīd Eiropā ir gana daudz "zaļo" automobiļu, lai detalizētāk izpētītu to tehnisko uzticamību, automobili ekspluatējot pirmos trīs gadus pēc iegādes. Izrādījies, ka visuzticamākais populārais elektromobilis ir "Smart ForTwo", bet tehniskās ķibeles visbiežāk piedzīvo "Tesla Model S".

Elektriskais "Smart ForTwo" izceļas ar viszemāko tehnisko kļūmju īpatsvaru – no visiem pārbaudītajiem automobiļiem problēmas tika atklātas tikai 3,5% procentiem. Ja to salīdzina ar TÜV pārbaudītajiem 128 automobiļiem ar iekšdedzes dzinēju, tad elektriskais "ForTwo" iekļūtu reitinga pirmajā piecdesmitniekā.

Otrajā vietā kā uzticamāko elektromobili TÜV eksperti atzinuši "BMW i3" – šim elektriskajam hečbekam tehniskās problēmas tika konstatētas tikai 4,7% gadījumu. Pamatā šī modeļa problēmas saistītas ar lukturu tuvajām gaismām un bremžu diskiem, uz kuriem nepietiekami biežās izmantošanas dēļ veidojas pārlieka korozija.

TÜV elektromobiļu uzticamības reitinga trešajā vietā ir "Renault Zoe", kam pēc trīs gadu ekspluatācijas tika konstatētas problēmas tikai 5,7 procentos gadījumu, kas pamatā saistīts ar optiku un balstiekārtu.

Savukārt pēdējā vietā nonācis "Tesla Model S", kam pēc trīs gadu ekspluatācijas tika konstatētas problēmas 10,7% gadījumu – proti, katrs desmitais šī modeļa elektromobilis jau pirmajos trīs ekspluatācijas gados piedzīvojis kādas tehniskās problēmas. Turklāt TÜV atskaitē tiek atzīmētas vairākas šim modelim raksturīgākās ķibeles – sākot ar aizsvīdušiem (hermētiskumu zaudējušiem) miglas lukturiem un beidzot ar balstiekārtas defektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!