Foto: Privātais arhīvs

Krievijā sociālajos tīklos tiek publicēti attēli ar kādu iedzīvotāju zibakciju – tie, autobraucēji, kuri atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, uz saviem transportlīdzekļiem uzlīmējuši burtu "Z", kāds novērots uz Krievijas militārās tehnikas, virzoties pa Ukrainas zemi.

Attēlus ar šo zibakciju sociālajos tīklos var atrast ar tēmturiem #Z un #мненестыдно (man nav kauna – tulk.). Šāda zibakcija aizsākusies, jo Krievijā nav viennozīmīgas attieksmes pret iebrukumu Ukrainā – daļa iedzīvotāju šo karu neatbalsta un iestājas par mieru, bet daļa tieši lepojas un uzskata to par "atbrīvošanas operāciju", kā tā tiek pasniegta valsts kontrolētajos medijos.

Ukrainas teritorijā iebraukusī Krievijas armijas tehnika ir marķēta ne tikai ar uzkrāsotu burtu "Z", bet arī "V", kas ir sava veida šifrētā atpazīšanas sistēma pārējām iebrucēju vienībām.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas apkopotā informācija liecina, ka līdz 28. februārim ir jau iznīcināts 191 Krievijas armijas tanks, 816 bruņumašīnas, 60 degvielas vedēji, 291 automobilis u.c. tehnika.

Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!