Foto: Publicitātes foto

Braucienā kopā ar kolēģiem no Baltijas valstīm bija iespēja izmēģināt divus "Nissan" modeļus, kas aprīkoti ar jaunāko "e-4orce" pilnpiedziņas sistēmu. "Nissan Ariya" ir simtprocentīgi elektrisks auto, bet "Nissan Xtrail pamatā ir e-power spēka iekārta, par kuru jums esam jau stāstījuši mūsu raidījumos.

"Nissan X-Trail" daudzus gadus ir bijis markas flagmanis. Tagad ar jaunā modeļa prezentāciju tas ir iesoļojis jau ceturtajā paaudzē. Apvidnieki mūsu reģionā ir ļoti pieprasīti, tādēļ sagaidāms, ka "X-Trail" varētu kļūt par otru visvairāk pārdoto "Nissan" modeli Baltijā.

"E-power" spēka iekārtas pamatā ir iekšdedzes dzinējs kā ģenerators, kas ražo elektroenerģiju, lai darbinātu elektromotoru. Sākotnēji šķiet, ka degvielas patēriņš elektrības ražošanai ir samērā liels, un ieguvums no šādas konstrukcijas – niecīgs. Bet pilnpiedziņas izpildījumā "e-4orce" stāsts ir pavisam cits – jūti jaudu, ko nodrošina divi elektromotori, un pilnpiedziņas sistēma šajā versijā darbojas lieliski gan uz sniega, gan ledus, gan slidena asfalta, pārliecinājās studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" veidotāji.

Kopumā Baltijā vidēji pieci procenti no jaunajiem reģistrētajiem auto ir tieši elektroautomobiļi. Runājot par "Nissan", šis īpatsvars ir krietni lielāks – aptuveni 20%. Taču skaitļi pastāvīgi mainās – un mainās uz augšu, jo jau oficiāli zināms, ka, sākot ar 2035. gadu, Eiropas Saveinībā drīkstēs pārdot tikai tādus auto, kuru kaitīgo izmešu daudzums ir 0%.

"Ariya" vairs nav pats jaunākais "Nissan" modelis, bet markas vismodernākais elektroauto gan. Tas veidots uz pilnība jaunas platformas un tagad tas pieejams arī ar "e-4orce" pilnpiedziņas sistēmu. Šim auto ir divi motori – viens priekšējai un viens aizmugurējai asij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!