Pasaulē visdārgāko numurzīmi "P7", kas izsolē Dubaijā tika pārdota par 15 miljoniem dolāru, jaunais īpašnieks uzstādījis uz "Tesla Model X Plaid" elektromobiļa. "P7" kļuva par pasaulē visdārgāk pārdoto transportlīdzekļa numurzīmi aprīlī notikušajā labdarības izsolē Dubaijā. Īpaši dārgu superauto citadelē Dubaijā varētu gaidīt, ka tik dārga numurzīme tiks uzstādīta uz kāda reta superauto, tomēr izrādījies, ka tā nonākusi uz standarta "Tesla" elektromobiļa.

Elektriskais apvidnieks "Tesla Model X Plaid" Apvienotajos Arābu Emirātos maksā aptuveni 125 tūkstošus ASV dolāru. Tādējādi sanāk, ka reģistrācijas numurzīme tam ir 120 reižu dārgāka nekā pats automobilis. "Plaid" gan ir visātrākā un visjaudīgākā šī "Tesla Model X" elektromobiļa versija, kas attīsta 1020 ZS jaudu un līdz 100 km/h paātrinās 2,6 sekundēs.

Publiski gan nav zināms, kurš uzvarēja izsoli par "P7" numurzīmi un kāpēc šis bagātnieks to uzstādījis tieši uz "Tesla" elektromobiļa. Iztērējot 15 miljonus par numurzīmi vien, nojaušams, ka īpašnieks varētu atļauties jebkuru planētas automobili. Piemēram, pašā izsolē šī "P7" numurzīme tika eksponēta uz "Bugatti" superauto, kas maksā dažus miljonus.

Atgādinām, ka līdz šim pasaulē visdārgākā numurzīme bija vienkārši ar ciparu "1", kas 2008. gada izsolē Abū Dabī tika pārdota par 14,5 miljoniem dolāru. Šo rekordu vēlas pārspēt kāds tirgotājs ar Kalifornijas štata reģistrācijas numurzīmi "MM", kas tiek piedāvāta par 24 miljoniem dolāru. Pārdevējs uzskata, ka tā būtu lieliski piemērota kādam "Mercedes-Maybach" īpašniekam, tomēr neviens to līdz šim par tādu summu nav nopircis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!