Foto: Sadursme.lv
Sestdien, 13. maijā, ap pulksten 04.35 Ādažu novadā, autoceļā A1 Rīga – Ainaži uz tilta pār Gauju notikusi frontālā sadursme starp divām kravas automašīnām un traktoru, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Pēc sākotnējās informācijas negadījumā cietušas trīs personas, divas personas nogādātas medicīnas iestādē, ziņo policija.

Sestdien ap pulksten 12.50 negadījuma vietā bija izdevies atbrīvot vienu joslu satiksmes kustībai, ziņoja VP. Policijas ekipāža regulēja satiksmi, lai transportlīdzekļi pamīšus varētu izbraukt abos virzienos.

Savukārt pirms pulksten 15 "Latvijas Valsts ceļi" ziņoja, ka satiksme šajā posmā ir atjaunota abos virzienos.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņoja, ka pulksten 9.48 saņemta informācija, ka Ādažu novada Carnikavas pagastā zem tilta pār Gauju pa notekcaurulēm pil degviela un upē ir izveidojušies pleķi, kas pa straumi pārvietojas uz Gaujas iztekas pusi.

Glābēji apsekoja skarto teritoriju ar dronu un pāri upei vilka bonas, lai ierobežotu vielas tālāku noplūdi. Par notikušo informēts Valsts vides dienests, kā arī Ādažu novada pašvaldība, jo nepieciešams ierobežot laivu kustību un makšķerēšanu skartajā upes posmā, norāda VUGD.

Notikuma vietā strādāja 13 ugunsdzēsēji ar trīs autocisternām, divām laivām, ķīmijas automobili ar piekabi, kurā tiek pārvadātas bonas. Noplūdes ierobežošanai uzstādītas bonas 165 metru garumā.
View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!