Pēc tam, kad Latvijas valdība nolēma dzērājšoferiem konfiscētos automobiļus sūtīt Ukrainas aizsargiem, neviens vien sev uzdeva jautājumu – "kam ukraiņiem tās frontei nederīgās dzērājmašīnas?" Lūk, kāds Ukrainas aizsargs Latvijas pārstāvjiem atsūtījis video, kam noder, piemēram, "Volkswagen Tiguan" automobilis.

Kā redzams publicētajā video, vieglā pasažieru automobiļa bagāžniekā ir diezgan liela kaste ar uzrakstu "TNT", kas liecina par sprādzienbīstamību, un arī kā malkas pagales sakrāmētas mīnas. "Kas mums te ir? Dāvaniņas!" saka video autors.

Automašīnas uz Ukrainu tiek nogādātas ar tā saucamā "Tviterkonvoja" palīdzību, kas jau no kara sākuma uz brīvprātības principa apgādā Ukrainu ar lietotiem apvidus automobiļiem, pikapiem u.c. aizsargiem nepieciešamiem transportlīdzekļiem. Savukārt dzērājšoferiem konfiscētie vieglie auto, kas nav derīgi lietošanai pašā frontē, tiek nogādāti Ukrainas valsts vai pašvaldību iestādēm.

Līdz šim Latvija Ukrainai bez atlīdzības nodevusi vairāk nekā 70 dzērājšoferiem konfiscētas automašīnas, liecina Nodrošinājuma valsts aģentūras informācija.

Atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumam Latvijas valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā, lai palīdzētu novērst ar karadarbību Ukrainā saistītās ārkārtējās situācijas sekas un atbalstītu Ukrainas sabiedrību. Šis ir viens no veidiem, kā Latvija palīdz Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju.

Jau ziņots, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!