Foto: Publicitātes foto
Māksla uzņēmumam "Mazda" allaž bijusi svarīga identitātes daļa, kas apliecina autoražotāja vērtības un kultūras mantojumu. Tāpēc japāņu zīmols arī šogad kļuva par galveno XXIX starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku un festivāla "Liepājas vasara" atbalstītāju.

Jūlija beigās gleznainais Siguldas pils komplekss kļuva par mājvietu brīnišķīgam mūzikas notikumam – XXIX starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kuros apmeklētājiem bija iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus.

Pašmāju solistu un ārzemju viesu izpildījumā pasākumam tika piešķirta maģiska nots. Īpašo notikumu papildināja inovatīvi tehniskie risinājumi un tērpi, ko šuj Latvijas mākslinieki, lai Opermūzikas svētki sniegtu vēl brīnišķīgākas emocijas un atmiņas . Turklāt šogad viesus gaida jauns iestudējums – Šarla Guno opera "Fausts".

Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki ir viens no svarīgākajiem ikgadējiem mūzikas notikumiem ne tikai uz Latvijas, bet arī uz pasaules kultūras skatuves. "Mazda" zīmolam māksla vienmēr ir bijusi svarīga un aktualizē mākslas nozīmi sabiedrībā, lai tā kļūst par neatņemamu sastāvdaļu ikviena cilvēka dzīvē.

Šis ir īpašs gads, jo "Inchcape Motors Latvia" un "Mazda" kļuva par sadarbības partneri arī festivālam "Liepājas vasara", ko ik gadu organizē Liepājas Simfoniskais orķestris. Gadu gaitā pasākums ciemos aicinājis gan vietējos, gan ārzemju māksliniekus un apmeklētājus un priecējis klausītājus ar žanru, stilu un laikmetu bagātību. Turklāt pērngad šis ievērojamais kultūras notikums atgriezies savās vēsturiskajās mājās – Liepājas Jūrmalas parkā atjaunotajā koncertdārzā "Pūt, vējiņi!".

"Mazda" savu mākslas izjūtu izpauž savu auto eksterjera un interjera dizainā. Šai ziņā "Mazda" īpaši lepojas ar vienu no tā jaunākajiem modeļiem "CX-60", kas apvieno japāņu autoražotāja paliekošās vērtības un jaunākās tehnoloģijas. Šis ir pirmais automobilis, kas demonstrē jaunākās izmaiņas un sasniegumus autoražotāja modernajā "Kodo" dizaina valodā.

Savukārt "Liepājas vasara" savu kulmināciju piedzīvos 26. augustā, kad koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar vienu no izcilākajiem latviešu komponistiem – Imantu Kalniņu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!