Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā piektdienā un svētdienā Ceļu satiksmes drošības direkcija sadarbībā ar Valsts policiju veica kārtējo transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli uz ceļa. Rezultātā 31 transportlīdzeklim nācās atvadīties no tehniskās apskates uzlīmes, savukārt pieci transportlīdzekļi šķīrās no savām numura zīmēm.

Šajā reidā tehniskā apskate anulēta par stiklu tonējumu, motora izplūdes sistēmas troksni un neatbilstošām gaismas ierīcēm. Tāpat numurzīmes noņemtas par iejaukšanos bremžu sistēmā un pārbūvētiem riteņu diskiem.

Kā redzams reida organizētāju publicētajās fotogrāfijās, uz ceļa tika apturēti "driftētāji", kam iebūvēta hidrauliskā rokasbremze vai arī motora izplūdes sistēmā izgriezti klusinātāji, tādējādi uztaisot t.s. taisno izplūdi, kas rada milzu troksni. Vēl reidā tika apturēts arī kāds bezceļu braukšanai pārbūvēts apvidus automobilis ar jaudīgiem LED papildu lukturiem.

Ja šādā reidā speciālisti transportlīdzeklim anulē tehniskās apskates uzlīmi, mēneša laikā auto jāuzrāda jebkurā tehniskās apskates stacijā ar novērstu defektu. Jāveic atkārtota apskate, pārbaudot tikai atzīmēto defektu protokolā.

Ja šādā reidā ir noņemtas numurzīmes, tālāka pārvietošanās atļauta tikai uz evakuatora. Kad novērsti defekti, ar evakuatoru auto jāved uz tehniskās apskates staciju un jāiet pilna tehniskā apskate. Jāmaksā arī nodoklis, ja par esošo gadu samaksa nav veikta.

Tāpat par izdarītajiem šiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem protokolu izraksta un sodu piešķir VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!