Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Valsts ieņēmumu dienesta muitas, Valsts robežsardzes un Valsts policijas koledžas kinologi un Valsts policijas hipologi kopā ar saviem dienesta suņiem un zirgiem sadarbībā ar fotogrāfi Daci Teibi sarīkojuši fotosesiju par godu 18. novembrim – Latvijas Republikas proklamēšanas dienai. Fotosesija notika Rīgā, Daugavas krastmalā.

Pasākums jau ir kā tradīcija un notiek ceturto gadu pēc kārtas. Tas ir viens no retajiem, bet sirsnīgajiem pasākumiem, kur kopā satiekas dažādu par mūsu valsts drošību atbildīgie kinologi. Šie suņi kopā ar saviem kinologiem ikdienā risina visdažādākos uzdevumus – pazudušu personu meklēšanu, noziedznieku aizturēšanu, kā arī sprāgstvielu un narkotisko vielu, tabakas, naudas un mirstīgo atlieku meklēšanu.

Savukārt Valsts policijas hipologi ar zirgiem patrulē pilsētvidē un meža masīvos, kur zirgu patruļu mērķis ir novērst pārkāpumus, aizturēt noziedzniekus, tāpat veikt preventīvas pārrunas vai atbildēt uz iedzīvotājiem interesējošiem jautājumiem. Šie zirgi nebaidās no trokšņiem vai plīvojošiem elementiem, cilvēku masām vai transportlīdzekļiem vai, kā tas bija fotosesijā – rejošiem suņiem vai lidojošiem droniem. Zirgi spēj pārvietoties pa dažādu virsmu segumu, pārvarēt šķēršļus un piekļūt vietās, kur to nespēj mehāniskais transportlīdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!