Foto: Publicitātes foto
Māksla un mūzika veido emocionāli bagātu un izglītotu sabiedrību. Šīs vērtības sakrīt ar automobiļu ražotāja "Mazda" filozofiju. Tieši tādēļ arī šogad japāņu zīmols turpina sadarbību ar Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons".

"Zelta mikrofons" ir ikgadēja balva, kas godina izcilus Latvijas mūzikas izpildītājus un darboņus. Šī ceremonija ir nozīmīgs notikums Latvijas mūzikas nozarē, un šogad tā svin 28. jubileju. Turpinot tradīciju, nozīmīgā kultūras pasākuma oficiālais auto arī 2024. gadā ir "Mazda".

17. janvārī svinīgā pasākumā tika izziņoti "Zelta mikrofons '24" nomināciju piecinieki un sadarbības partneru simpātijas. Visvairāk nomināciju – piecas – saņēmuši Fiņķis un Patrisha par dziesmu "Raķešu zinātne": gada dziesma, radio hits, videoklips, straumētākais ieraksts ar "Elektrum" un "Elvi" gada dziesma. Četras nominācijas ieguvušas grupas "Astro'n'out" un "Singapūras satīns", bet pa trim ir "Sudden Lights", "Instrumenti", Donam un Intaram Busulim.

"Esam patiesi gandarīti, ka arī šogad "Mazda" ir kļuvis par "Zelta Mikrofons" oficiālo auto. Sadarbība ar mūzikas balvu palīdz veicināt mākslinieciskumu un radošumu, sniedzot mums iespēju būt daļai no kultūras notikuma, kas atbalsta pašmāju talantus," stāsta Ivo Velde, "Mazda" autosalona vadītājs.

"Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonijā "Zelta mikrofons" apbalvojumi tiek pasniegti visdažādākajos žanros – no popmūzikas līdz alternatīvajai mūzikai. Tikpat dažāds ir arī "Mazda" modeļu klāsts," norāda Velde. "Mazda" modeļu klāsts šobrīd ietver sportisko "MX-5", ģimenisko "CX-5", luksusa klases "CX-60" un citus modeļus.

"Zelta mikrofons '24" nomināciju pasniegšanas ceremonija notiks 8. martā pasākumu un konferenču centrā "ATTA Centre", Rīgā. Pasākumu vadīs Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris, un klātienē to iespējams apmeklēt arī skatītājiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!