Kompānija „Audi” publicējusi pirmos oficiālos attēlu ar jaunās paaudzes luksusa sedanu „Audi A8”. Tiesa, attēls jaunā modeļa dizainu pilnībā neatklāj, jo ir apklāts ar pārvalku, tomēr atsevišķas tā iezīmes ir noprotamas, piemēram, tam būs markas jaunākajiem modeļiem raksturīgās diožu gabarītu gaismas.

Pēc provizoriskas informācijas, jaunais luksusa sedans būs izgatavots uz pagarinātas modulārās platformas, kas izmantota „Audi A4” modeļa pamatā. Tomēr luksusa spēkrata konstrukcijā tiks izmantoti dārgāki materiāli, piemēram, alumīnijs un magnija sakausējums, lai galarezultātā mazinātu „Audi A8” svaru, kā arī uzlabotu dinamiku un vadāmību.

Visticamāk, jaunais „Audi A8” iegūs jau pazīstamos dzinējus, sākot ar 2,8-litru V6 un beidzot ar 4,2-litru V8. Tāpat tam būs pieejami jaunie kompresormotori, piemēram, trīslitru V6 agregāti, kā arī moderni dīzeļdzinēji. Iespējams, luksusa sedanam tiks piedāvāts arī 500 zirgspēku jaudīgais sešlitru V12 dīzeļmotors, kas pašlaik pieejams „Audi Q7” apvidnieka topversijā.

Bāzes versijā „Audi A8” būs ar priekšpiedziņu, bet par papildus samaksu vai dārgākās bāzes versijās tas iegūs jaunās paaudzes „quattro” pilnpiedziņas transmisiju, kas vilkmi spēj sadalīt ne tikai starp asīm, bet arī atsevišķi starp aizmugurējiem riteņiem, kas uzlabo braukšanas stabilitāti.

Sākotnēji jaunās paaudzes „Audi A8” sedanu bija plānots prezentēt septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē, tomēr tagad tā debija pārcelta uz Losandželosas autoizstādi decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!