Amerikāņu kompānija "Shadow Hawk Vehicles" izstrādājusi neparastu luksusa klases bruņotu apvidus automobili "Hawk STV", ko dažādās modifikācijās gadā plānots izgatavot ap 10 vienību, no kurām katra maksās aptuveni miljonu eiro.

"Hawk STV" bezceļu automobilim ir sarežģīta hidrauliskā balstiekārta, kas ļaus tā klīrensu palielināt līdz pat 1,2 metriem. Tāpat šim luksusa spēkratam būs B7 klases bruņas, kas pasažierus pasargā no sprādzieniem un šāvieniem ar Kalašņikova automātu.

"Hawk STV" tiks aprīkots ar dīzeļdzinēju, kas attīsta 1100 zirgspēku jaudu un 3390 Nm griezes momentu. Tas ļaus neparastajam bezceļniekam paātrināties no vietas līdz 100 km/h nepilnās četrās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums pārsniegs 300 km/h. Tiesa, bāzes aprīkojumā automobili varēs aprīkot ar pieticīgāku 6,6-litru V8 dīzeļmotoru, kas attīsta 360 ZS un 880 Nm.

Šo bruņoto apvidus automobili plānots ražot sešās modifikācijās – "Steel Hawk", "Street Hawk", "Terra Hawk", "Desert Hawk", "Armor Hawk" un "Battle Hawk".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!