Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Audi" izstrādājusi "A8" modeļa hibrīda versiju, kas sērijveida ražošanā nonāks jau nākamgad. Pagaidām gan nav zināms, cik šāds automobilis maksās.

"Audi A8 hybrid" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno divlitru turbopūtes benzīna dzinēju, elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu. Spēka agregāta kopējā jauda ir 245 zirgspēki, bet griezes moments – 480 Nm. Elektromotors novietots pirms astoņpakāpju automātiskās pārnesumkārbas.

No vietas līdz 100 km/h luksusa hibrīds paātrinās 7,7 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 235 km/h. Vidējais degvielas patēriņš šim automobilim ir 6,4 litri benzīna uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums izplūdē – 148 g/km.

Tikai ar elektromotoru "Audi A8 hybrid" spēj nobraukt trīs kilometru distanci, ja konstanti brauc ar 60 km/h (šajā režīmā iespējams braukt maksimāli ar 100 km/h). 36,7 kilogramu smagā litija jonu akumulatoru komplekta energoietilpība ir 1,3 kWh, bet jauda – 40 kW.

Standarta versijā "Audi A8 hybrid" būs aprīkots ar 18 collu riteņiem, trīsjoslu klimata kontroli, diožu lukturiem un "Bose" audiosistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!