Foto: Publicitātes foto
Indiešu autoražotājs "Tata Motors" modernizējis par pasaulē vislētāko auto uzskatīto modeli "Nano". Automobilis jau ir nonācis tirdzniecībā Indijā un maksā tikpat, cik līdz šim – aptuveni pusotru tūkstoti latu.

"Tata Nano" turpmāk tiks komplektēts ar jaudīgāku 624 kubikcentimetru benzīna dzinēja versiju, kas attīsta 38 zirgspēku (+3 ZS) un 51 Nm (+3 Nm). Tāpat šis spēkrats kļuvis ekonomiskāks – ar vienu benzīna litru "Nano" spējīgs nobraukt 25,4 kilometru distanci (+1,8 km). Maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 105 km/h.

Modernizējot "Tata Nano" modeli, inženieri ņēmuši vērā līdzšinējā modeļa īpašnieku sūdzības. Tāpēc atjauninātajam modelim ir citāds balstiekārtas regulējums, uzstādīts priekšējās balstiekārtas šķērsstabilizators un pārveidota stūres sistēma, padarot to vieglāku darbībā.

Tāpat visas "Tata Nano" versijas, izņemot vislētāko, tiks aprīkotas ar bremžu pastiprinātāju, nolokāmiem sānskata spoguļiem, kā arī, pēc ražotāja vārdiem, "šajā segmetnā visefektīvāko gaisa kondicionētāju".

Vēl šim automobilim tiks piedāvāti 10 jauni virsbūves toņi, bet dārgākajās versijās, pēc izstrādātāju vārdiem, arī kvalitatīvāki salona apdares materiāli.

Indijā "Tata Nano" tiek piedāvāts ar četru gadu garantiju (vai līdz 60 tūkstoš kilometru nobraukumam).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!