Foto: Publicitātes foto
Šveiciešu kompānija "Rinspeed", kas pazīstama ar saviem neparastajiem konceptiem, nākamā gada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs īpatnēju piekabi "Dock+Go", kas pielāgota izmantošanai ar "smart fortwo" elektromobili. Turklāt būs pieejama arī tamlīdzīga piekabe ar papildus dzinēju.

Kā norāda "Rinspeed", šai piekabei būs pieejamas vairākas modifikācijas, kas pilnībā savienojamas ar automobiļa virsbūves aizmugurējo daļu. Piemēram, picu piegādes uzņēmumiem "Dock+Go" piekabe varētu būt ar speciālu apsildi, bet remontatslēdzniekiem – ar speciālu nodalījumu instrumentiem. Tāpat šo piekabi var izmantot kā papildus vietu bagāžai, kurā var salikt nepieciešamās lietas braukšanai ceļojumā, golfam, slēpošanai u.tml.

Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka vienā no piekabju variantiem "Rinspeed" plāno iebūvēt iekšdedzes dzinēju, kas degvielā izmanto ūdeņradi, vai papildus litija jonu akumulatoru komplektu. Tādējādi šāda "Dock+Go" piekabe ļautu palielināt nobraucamo distanci elektromobilim – iekšdedzes dzinējs vilkmi novadīs uz piekabes riteņiem, kas ekonomēs paša elektromobiļa resursus.

Vai tamlīdzīgas "Dock+Go" piekabes nonāks arī sērijveida ražošanā, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!