Foto: Publicitātes attēli

Šveices kompānija "Classic Factory" pieņēmusi lēmumu ieviest sērijveida ražošanā "Lyonheart K" automobili, kas ir mūsdienu interpretācija par leģendāro "Jaguar E-Type" modeli. Atgādinām, ka šī spēkrata dizaina skices tika parādītas jau pērn.

"Lyonheart K" tiks pozicionēts kā angļu sportiskais automobilis. Šim nolūkam Koventrijā nodibināts uzņēmums "Lyonheart Cars", kurā darbinieki veiks modelēšanu un montāžu ar rokām.

Automobiļa kopgarums būs 4 749 milimetri, platums – 1 893 mm; augstums – 1 289 mm; bet riteņu garenbāze – 2 752 mm. Spēkrata šasija būs no alumīnija sakausējuma, bet virsbūves paneļi – no oglekļa šķiedras. Rezultātā automobilis svars nepārsniegšot 1 575 kilogramu.

"Lyonheart K" kupeja tiks komplektēta ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 550 zirgspēku jaudu un 680 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs tiks sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Automobilis līdz 100 km/h paātrināsies 3,9 sekundēs un maksimāli sasniegs 300 km/h.

Lielbritānijā bāzētā kompānija "Lyonheart Cars" jau uzsākusi pieņemt šī automobiļa pasūtinājumus. Tā cena ir 495 tūkstoši eiro. Pirmie eksemplāri pie klientiem nonāks pēc pusotra gada.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!