Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar atjaunināto "GLK" apvidus automobili, kas plašākai publikai tiks parādīts aprīlī notiekošajā Ņujorkas autoizstādē.

No līdzšinējā modeļa modernizētais "Mercedes-Benz GLK" atšķiras ar jaunas formas priekšējiem lukturiem, kuros iestrādāta arī diožu sekcija, citādu radiatora dekoratīvo režģi, priekšējo un aizmugurējo buferi, aizmugurējiem lukturiem un jauna dizaina riteņu diskiem diametrā no 17 līdz 20 collām. Modernizēts veidols būs arī "GLK" versijai ar "AMG" sportisko pakotni.

Būtīskākās izmaiņas salonā – atteikšanās no automātiskās pārnesumkārbas vadības sviras centrālajā konsolē, pārvietojot to aiz stūresrata. Savukārt ventilācijas sistēmas deflektori tagad ir apaļas formas un uzstādīts jaunas formas audio sistēmas bloks. Tāpat modernizētajam "GLK" tiks piedāvāti jauni interjera apdares varianti un trīsspieķu stūresrats.

Modernizētais "Mercedes-Benz GLK" tiks komplektēts ar kādu no trim benzīna dzinējiem: 2,1-litra četrcilindru atmosfērisko motoru ar 170 ZS un tā turbopūtes versiju ar 265 ZS (pieaugums par 4 ZS salīdzinājumā ar līdzšinējo modeli), kā arī 3,5-litru sešcilindru agregātu ar 306 ZS. Vēl būs pieejami trīs dīzeļdzinēju veidi – 2,1-litra motors, kas atkarībā no versijas attīsta 143 ZS (350 Nm) vai 170 ZS (400 Nm), kā arī trīslitru sešcilindru agregāts ar 265 ZS (620 Nm). Dzinēji sajūdzami vai nu ar sešpakāpju mehānisko, vai septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Vēl "Mercedes-Benz GLK" modelim pieejama multimediju sistēma ar piekļuvi internetam, autovadītāja noguruma kontroles sistēma, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, video kameras pa virsbūves perimetru un adaptīvā kruīza kontrole.

Tirdzniecībā Vācijā modernizētais "Mercedes-Benz GLK" maksās no 36 235 līdz 50 099 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!