Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar hibrīda superauto "i8" atvērtā virsbūves tipa versiju "Concept Spyder". Plašākai publikai šis prototips tiks parādīts šomēnes notiekošajā Pekinas autoizstādē.

"BMW i8 Concept Spyder" tehniskā zinā ir tāds pats kā šī koncepta kupeja – tam ir 1,5-litru benzīna turbomotors (223 ZS, 300 Nm), kas uzstādīts aiz sēdekļiem un piedzen aizmugurējos riteņus ar robotizētās divsajūgu pārnesumkārbas starpniecību. Savukārt priekšā uzstādīts 130 ZS elektromotors. Abi dzinēji spējīgi darboties kā atsevišķi, tā arī kopā, summāri attīstot vairāk nekā 350 ZS.

Līdz 100 km/h atvērtā virsbūves tipa "BMW i8" paātrinās piecās sekundēs (kupeja – 4,6 sekundēs), bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Tikai ar elektromotoru prototips spējīgs braukt ar ātrumu līdz 35 km/h, bet tā akumulatoru uzlādei no tradicionālās elektrorozetes būs nepieciešamas nepilnas divas stundas.

Gaidāms, ka "BMW i8" sērijveida kupeja ražošanā nonāks 2014. gadā, bet vai ražošamā gaidāma arī "Spyder" modifikācija, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!