Foto: Publicitātes foto
Kompānija "MINI" sērijveida ražošanā ieviesīs jau septīto modeli – "Clubvan". Autoražotājs šo modeli pozicionē kā pasaulē pirmo "premium" segmenta kompakto komerctransportu. Plašākai publikai automobilis tiks parādīts nedēļas nogalē notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā, Lielbritānijā.

"MINI Clubvan" izgatavots pēc līdzības ar tāda paša nosaukuma konceptuālo automobili, kas debitēja šāgada martā Ženēvas autoizstādē. Komercautomobilis izgatavots uz "Clubman" modeļa bāzes un tā bagāžas nodalījuma tilpums ir 860 litru. Kravas telpas garums ir 1,15 metri, bet platums – 1,02 metri. "MINI Clubvan" kravnesība ir 500 kilogramu.

Bagāžniekā ir norobežojoša siena starp pasažieru kabīni un kravas telpu, savukārt aizmugurējo durvju stikli aizstāti ar necaurredzamiem paneļiem.

"MINI Clubvan" varēs aprīkot ar 1,6-litru benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 98 vai 112 zirgspēku jaudu, kā arī 112 ZS jaudīgu dīzeļmotoru, kas vidēji patērē 3,9 litrus degvielas uz 100 km. Bāzes komplektācijā automobilis būs aprīkots ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet versijā ar dīzeļmotoru būs pieejama arī sešpakāpju automātiskā transmisija.

Tirdzniecībā Eiropā "MINI Clubvan" nonāks šoruden. Lielbritānijā šis modelis maksās no 11 175 sterliņu mārciņām (9 767 lati).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!