Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu kompānija "Shelby Supercars" (SSC) paziņojusi par superauto "Ultimate Aero" ražošanas pārtraukšanu, par godu šim notikumam izgatavojot speciālu versiju "XT", kas attīsta 1320 zirgspēku jaudu.

Pirms pieciem gadiem "SSC Ultimate Aero" iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā visātrākais sērijveida automobilis. Toreiz amerikāņu superauto paātrinājās līdz 411 km/h. Tomēr vēlāk šo rekordu pārspēja 1200 ZS jaudīgais "Bugatti Veyron Super Sport" ar 431 km/h.

Speciālo modifikāciju "SSC Ultimate Aero XT" plānots izgatavot piecu vienību ierobežotā sērijā. Automobilis iegūs to pašu dzinēju, kas tiks izmantots "Ultimate Aero" pēctecī – "Tuatara". Tas būs septiņlitru biturbo V8 agregāts, kas attīsta 1320 ZS jaudu un 1411 Nm griezes momentu.

Dzinējs būs sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu ar iespēju pārslēgties arī ar taustiņiem aiz stūresrata. No gaidāmā "Tuatara" speciālās modifikācijas "Ultimate Aero XT" iegūs arī bremzes, degvielas un dzesēšanas sistēmu.

"SSC Ultimate Aero XT" līdz 100 km/h paātrināsies 2,65 sekundēs, bet līdz 322 km/h – 15,65 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums, pēc izstrādātāju aplēsēm, sasniegs 436 km/h.

Jau šobrīd SSC pieņem pasūtinājumus "Ultimate Aero" pēctecim "Tuatara". Jaunā superauto cena ASV ir no 970 tūkstošiem dolāru (560 tūkstoši latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!