Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" publicējis pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar atjauninātās E-klases modeļa sportisko modifikāciju "E 63 AMG". Automobilis būs pieejams ar aizmugurējo vai visu riteņu piedziņu, bet īpaši jaudīgajā "S-Model" versijā motors attīstīs 585 ZS, ļaujot līdz 100 km/h paātrināties 3,6 sekundēs. Līdzīgus uzlabojumus saņems arī četrdurvju kupeja "CLS 63 AMG".

Atjauninātais "Mercedes-Benz E 63 AMG" saglabājis līdzšinējo 5,5-litru V8 biturbo dzinēju, tomēr tā jauda palielināta no iepriekšējiem 525 ZS līdz 557 ZS (720 Nm). Tomēr vēl jaudīgākā šīs modifikācijas versija "S-Model", kas pieejama tikai ar pilnpiedziņu, attīsta 585 ZS (800 Nm). Abām versijām motors tiek sajūgts ar septiņapkāpju automātisko pārnesumkārbu "Speedshift MCT". Tāpat dzinējam ir "Start&Stop" sistēma, kā arī bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma.

Līdz 100 km/h standarta "Mercedes-Benz E 63 AMG" paātrināsies 4,2 sekundēs, bet pilnpiedziņas versijā – 3,7 sekundēs (universāļa modifikācijā – 3,8 sekundēs). Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Savukārt jaudīgā "S-Model" versija līdz 100 km/h paātrinās 3,6 sekundēs. Pēc ražotāja datiem, sportiskais sedans vidēji patērē 9,8 litrus uz 100 km, bet "S-Model" versijā – 10,3 litrus.

Pilnpiedziņas sistēma, kura automobili padara par 70 kilogramiem smagāku, vilkmi starp riteņu asīm sadala proporicijā 33 pret 67 par labu aizmugurējai asij. Aizmugurējo riteņu pašbloķējošais diferenciālis standartā tiks uzstādīts tikai "S-Model" versijai. Par papildus samaksu pieejamas arī keramiskās bremzes.

Līdzīgus uzlabojumus tehnikā un dinamikā iegūs arī četrdurvju kupeja "Mercedes-Benz CLS 63 AMG".

Tirdzniecībā Eiropā modernizētie "E 63 AMG" un "CLS 63 AMG" nonāks aprīlī. Savukārt pilnpiedziņas modifikācijas un īpaši jaudīgā "S-Model" versija gaidāma jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!