Foto: Publicitātes foto

Internetā nonākuši attēli un informācija ar "Volkswagen Golf" elektrisko versiju, kas tiks parādīta martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Vizuāli no standarta "VW Golf" modeļa elektriskais "Golf-e" atšķiras ar citādiem buferiem, radiatora dekoratīvo režģi un lukturu noformējumu. Savukārt interjerā tradicionālais tahometrs mērinstrumentu panelī aizstāts ar pulksteni elektromobilim piekrītošo raksturlielumu attēlošanai.

"VW Golf-e" aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 115 zirgspēku jaudu un konstantu 270 ņūtonmetru griezes momentu. Priekšpiedziņas elektromobilis līdz 100 km/h paātrinās 11,8 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 135 km/h atzīmes, lai taupītu elektroenerģiju.

205 kilogramus smagie 26,5 kWh litija jonu akumulatori atrodas zem aizmugurējā sēdekļa, tāpēc bagāžas nodalījuma tilpums salīdzinājumā ar standarta modeli palicis nemainīgs.

"VW Golf-e" ar pilnu uzlādi spējīgs nobraukt līdz 175 km distanci. No tradicionālās mājsaimniecības elektroligzdas akumulatori uzlādējami aptuveni piecās stundās. Ar speciālu ātrās uzlādes ierīci – 20 minūtēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!