Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējusi vissportiskāko "XK" kupejas modifikāciju "XKR-S GT", kas izgatavota par godu šīs britu markas "R" versiju 25 gadu jubilejai. Automobilis paredzēts braukšanai pamatā sacīkšu trasēm, tomēr tam ir arī pielaide ekspluatācijai pa koplietošanas ceļiem.

Šī "GT" versija tiek komplektēta ar jau pazīstamo "XKR-S" versijas dzinēju – 550 zirgspēku jaudīgo pieclitru V8 kompresormotoru un sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h sportiskā kupeja paātrinās 4,2 sekundēs un maksimāli sasniedz 300 km/h.

Atšķirībā no jau pazīstamā "XKR-S" jaunā "GT" versija iegūs papildus aerodinamiskos elementus – aizmugurējo antispārnu, priekšējā bufera uzlikas, paplašinātas riteņu arkas, kā arī citādu motora pārsegu un aizmugurējo difuzoru. Kā norāda ražotājs, šie jaunie elementi, braucot lielā ātrumā, nodrošina papildus piespiedējspēku, it kā automobilim būtu papildus 145 kg svars.

Vēl šī "GT" versija atšķiras ar citādu priekšējo un aizmugurējo balstiekārtu, platāku aizmugurējo riteņu šķērsbāzi, regulējamiem amortizatoriem, citādu stūres sistēmas regulējumu, keramiskajām bremzēm, kā arī 20 collu riteņu diskiem ar "Pirelli Corsa" riepām, kuru platums aizmugurējai riteņu asij ir 305 mm.

Visu šo pārveidojumu rezultātā "Jaguar XKR-S GT" leģendāro Nirburgringas trases apli veic septiņās minūtēs un 40 sekundēs, kas ir par 11 sekundēm ātrāk nekā tādas pašas jaudas "XKR-S". Šādu apļa laiku uzstādījis arī "Lamborghini Murcielago", "Mercedes-Benz SLS AMG" un "Porsche 911 GT3" (997 – rūpnīcas indekss).

"Jaguar XKR-S GT" tiks izgatavots 30 vienību ierobežotā sērijā, turklāt tā visa paredzēta tikai ASV tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!