Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" uz "F-Type" rodstera bāzes izstrādājusi unikālu prototipu "Project 7", kas ir vienvietīgs automobilis braukšanai pa sacīkšu trasi. Plašākai publikai automobilis tiks parādīts šajā nedēļas nogalē notiekošajā Gudvudas "Ātruma festivālā", Lielbritānijā.

"Project 7" no standarta "F-Type" atšķiras ne tikai ar sēdekļu skaitu, kur līdzšinējā pasažieru sēdekļa vietā ir stiprinājums ķiverei. Unikālajam automobilim ir arī virkne jaunu virsbūves elementu. "Project 7" aprīkots ar jauna veidola oglekļa šķiedras aerodinamiskajiem elementiem. Tāpat automobilim vispār vairs nav jumta un tā pacelšanas mehānisma.

"Jaguar Project 7" aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 550 zirgspēku jaudu un 680 ņūtonmetru griezes momentu, kas ir attiecīgi par 55 ZS un 55 Nm vairāk nekā visjaudīgākajai "F-Type" sērijveida modifikācijai "V8 S". Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "Quickshift".

Prototips no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,2 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 300 km/h atzīmes.

Atgādinām, ka sērijveida "Jaguar F-Type" rodsters tirdzniecībā Latvijā nonāca jūnijā. Tas pieejams ar V6 un V8 kompresormotoriem, kas atkarībā no versijas attīsta 340 līdz 495 ZS jaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!