Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi atjaunināto "A6" modeļa saimi, ieskaitot arī sportiskās modifikācijas "S6" un "RS6", kā arī paaugstinātās pārgājības versiju "allroad". Automobiļi ieguvuši jaunus motorus un transmisijas, modernizētu multimediju sistēmu un diožu "matricas" priekšējos lukturus.

Tāpat kā atjauninātā "A7 Sportback" modeļa gadījumā, arī "A6" priekšpiedziņas versijām turpmāk būs pieejams nevis "Multitronic" variators, bet gan septiņpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba "S tronic". Pārējās modifikācijas iegūs astoņpakāpju automātisko "ZF" transmisiju. Bāzes versijā automobilis tiks komplektēts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Modernizētā "Audi A6" piedāvājumā ir trīs benzīna un pieci dīzeļa motori, kuri atbilst "Euro 6" ekoloģiskajām normām – to vidējais CO2 izmešu daudzums samazināts par 22 procentiem. Tāpat modelim būs pieejams divas īpaši ekonomiskās versijas "ultra", no kurām viena tiks komplektēta ar 1,8 litru benzīna turbomotoru, kam ražotājs sola 5,7 litru vidējo patēriņu, bet otra – divlitru dīzeļmotoru, kas vidēji patērēšot 4,2 litrus.

Trīslitru benzīna un dīzeļa dzinēji padarīti jaudīgāki. Šāda tilpuma benzīna motors turpmāk attīstīs 333 ZS, bet dīzeļa būs pieejams pat vairākās veiktspējas modifikācijās – 218 un 272 ZS (ar vienu turbīnu), 320 ZS (biturbo), kā arī 327 un 346 ZS (speciālajā versijā "competition").

Modifikācijas ar pilnpiedziņas sistēmu "quattro" un ar vairāk nekā 272 ZS jaudīgo motoru varēs aprīkot arī ar sportisko aizmugurējo diferenciāli.

Jaudīgāka kļuvusi arī sportiskā "Audi S6" modifikācija. Tās četrlitru V8 biturbo motors turpmāk attīstīs 450 ZS (līdz šim – 420 ZS). Tas ļāvis paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h samazināt par 0,4 sekundēm – līdz 4,4 s. Savukārt "RS6" versija jauda palikusi tāda pati – 560 ZS.

Plašākai sabiedrībai atjauninātā "Audi A6" modeļu saime tiks parādīta oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē. Vācijā modernizētais "Audi A6" maksās no 38 400 eiro, kamēr visdārgākā modifikācija – "RS6" universālis – 108 900 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!