Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" pagarinātās riteņu garenbāzes "S60" modeli, kas attiecīgajā modifikācijā ieguvis piebildi "L" nosaukumā, tirgos ne tikai Ķīnā. Šajā Āzijas valstī ražoto spēkratu eksportēs arī uz ASV tirgu, intervijā aģentūrai "Automotive News" atklājis "Volvo" viceprezidents tirdzniecības jautājumos Alens Visers.

Pēc Visera vārdiem, zviedru autoražotājs šīs modifikācijas automobili prezentējis "Volvo" izplatītājiem ASV, kuri to "uzņēmuši ar entuziasmu". Tirdzniecībā ASV pagarinātais "Volvo S60" nonāks nākamā gada otrajā pusē. Autoražotājs plāno realizēt līdz piectūkstoš "Volvo S60L" vienību gadā.

"Volvo S60L" riteņu garenbāze sasniedz 2 857 milimetru, kas ir par 81 mm vairāk nekā standarta modelim. Automobilis tiek komplektēts ar divlitru dīzeļmotoru (180 ZS) vai tāda paša tilpuma benzīna dzinēju (213 ZS). Transmisija – sešpakāpju automātiskā.

Ražošanā Ķīnā pagarinātais "Volvo S60" nonāca pagājušā gada nogalē. Vietējā tirgū "Volvo S60L" maksa no 169 tūkstošiem juaņu (21 788 eiro).

Atgādinām, ka Ķīnā ir populāras dažādu gabarītu sedanu pagarinātas versijas. Tādas piedāvā, piemēram, arī "Audi" un "BMW" saviem mazākajiem sedaniem. Ķīnieši tādus pērk, ja ikdienā izmanto šofera pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!