Foto: Publicitātes foto

Uļjanovskas autorūpnīca (UAZ) izgatavojusi speciālās sērijas "Hunter" apvidus automobili, kā ražošana tiks noslēgta šāgada beigās. Klasiskā "bobika" speciālā versija nodēvēta par "Uzvaras sēriju", kas veltīta 1973. gada padomju kinofilmai "Cīņā dodas tikai vecie" ("В бой идут одни старики").

No standarta "UAZ Hunter" nosēdzošā "Uzvaras sērija" atšķiras ar aerogrāfiju uz virsbūves sāniem, kur attēlotas mūzikas notis un uzraksts "Maestro", kas veltīts iepriekšminētās kinofilmas galvenajam varonim Aleksejam Titarenko, kā lomu atveidoja Leonīds Bikovs.

Tāpat speciālās modifikācijas "bobiks" atšķiras ar melniem riteņu diskiem un "Contyre Expedition" riepām un stūres stieņa aizsargu. Vēl šī automobiļa pircējs iegūs suvenīru komplektu, kurā ir militāra stila mugursoma, jaka, cirvis, katliņš un karote.

UAZ jau sācis pieņemt "Uzvaras sērijas" apvidnieka pasūtinājumus. Pirmie šīs versijas spēkrati pie klientiem nonāks maijā. Ražošanu noslēdzošās sērijas "bobiks" nopērkams par 549 990 rubļiem (7 780 eiro), kas ir par 50 tūkstošiem rubļu (707 eiro) vairāk nekā standarta versijā.

Par "UAZ Hunter" ražošanas drīzu pārtraukšanu kompānija paziņoja pērnā gada pavasarī. Toreiz UAZ ģenerāldirektors atzina, ka "Hunter" ir "morāli un fiziski novecojis modelis" un turpināt tā ražošanu "nelielas entuziastu grupas dēļ" neesot tālredzīga uzņēmējdarbība.

"UAZ Hunter", kas bez būtiskām tehniskām izmaiņām ražošanā ir no 1971. gada (tolaik vēl pazīstams kā "UAZ-469"), mūsdienās pieejams vai nu ar 128 ZS jaudīgu 2,7 litru benzīna, vai 113 ZS jaudīgu 2,2 litru dīzeļa motoru. Abos gadījumos spēka agregāts sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!