Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" oficiāli prezentējusi sportisko hečbeku "308 GTi", kas būs pieejams divās jaudas versijās – ar 250 vai 270 zirgspēkiem. Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā Lielbritānijā.

"Peugeot 308 GTi" aprīkots ar 1,6 litru benzīna četrcilindru turbopūtes dzinēju, kas sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, kura salīdzinājumā ar standarta modelī pieejamo ir pastiprināta, lai izturētu maksimālo griezes momentu 330 ņūtonmetru apmērā (pieejams diapazonā no 1900 līdz 5000 apgr./min).

270 ZS jaudīgajā versijā "Peugeot 308 GTi" līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs, bet kilometra distanci paveic 25,3 sekundēs. Savukārt 250 ZS versija šajās disciplīnās ir attiecīgi tikai par 0,2 un 0,3 sekundēm lēnāka.

Sportiskais piecdurvju hečbeks sver 1205 kilogramus. "GTi" versijas klīrenss salīdzinot ar standarta "GT" modeli pazemināts par 11 milimetriem un tagad ir 98 mm apmērā. Tāpat "GTi" versija atšķiras ar darbībā cietākiem amortizatoriem, sportiskāku stūres sistēmas regulējumu un iespēju pilnībā atslēgt braukšanas elektronisko stabilizācijas sistēmu.

270 ZS versijā "Peugeot 308 GTi" atšķiras ar pašbloķējošo diferenciāli uz priekšējās riteņu ass, 19 collu riteņu diskiem un "Michelin Pilot Sport" riepām. Tāpat automobilim ir četrcilindru bremžu mehānismi.

Arī eksterjera veidols ir mazliet agresīvāks nekā "GT" pakotnes versijā. "GTi" no tās atšķiras ar melnu aizmugurējo difuzoru, citāda dizaina sliekšņu uzlikām un izplūdes sistēmas uzgaļiem.

Tirdzniecībā "Peugeot 308 GTi" nonāks šoruden.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!