Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW oficiāli prezentējusi sportiskā modeļa "M4" konceptuālo versiju "GTS", kas ir vēstnesis tamlīdzīgam sērijveida automobilim.

"BMW M4 GTS" aprīkots ar trīslitru sešcilindru turbopūtes benzīna dzinēju, tāpat kā standarta modelis, tomēr no tā atšķiras ar ūdens iesmidzi ieplūdes kolektorā, kas uzlabo degmaisījumu – samazina gaisa temperatūru un uzlabo benzīna degšanas procesu. BMW inženieri apgalvo, ka šāds risinājums nodrošinot arī ilgāku spēka agregāta darbības resursu.

Tamlīdzīga sistēma jau tiekot izmantota "BMW M4" spēkratā, kas "Moto GP" sacīkstēs tiek izmantots kā drošības automobilis. Vācu inženieri atklājuši, ka tas ļāvis šajā automobilī palielināt dzinēja vilkmi un samazināt degvielas patēriņu. Jāatzīmē, ka ūdens nenonāk degkamerā, jo līdz tai iztvaiko, tomēr procesā ļauj būtiski samazināt ieplūstošā gaisa temperatūru (sk. skaidrojošo video ziņas noslēgumā).

"BMW M4 GTS" aizmugurējie lukturi aprīkoti ar OLED diodēm. Vēl automobilim ir unikāla dizaina virsbūves aerodinamisko elementu komplekts no oglekļa šķiedras, kas ļauj spēkrata gaisa pretestību pielāgot konkrētai sacīkšu trases specifikācijai.

Autoražotājs neatklāj "BMW M4 GTS" dinamiskos raksturlielumus. Atgādinām, ka standarta "BMW M4" attīsta 431 zirgspēka jaudu un no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,1 sekundē. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes, tomēr par papildus samaksu šī robeža palielināma līdz 280 km/h.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!