Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis S-klases modeļu saimes jaunāko papildinājumu – kabrioletu ar savāžamu auduma jumtu. Tas ir pirmais greznais "Mercedes-Benz" pēc 44 gadu pārtraukuma ar nolaižamu jumtu un četrām sēdvietām.

"Mercedes-Benz S-Class Cabriolet" jumts automātiski savāžams 20 sekundēs bagāžas nodalījuma speciālā sekcijā. Jumta nolaišanas un pacelšanas procesu var veikt, arī braucot ātrumā līdz 60 km/h. Tāpat jumts nolaižams distancēti, izmantojot attiecīgu pogu uz atslēgas pults.

60 procenti virsbūves paneļu kabrioletam aizgūti no S-klases kupejas. Tomēr "Mercedes-Benz" uzsver, ka kabrioleta virsbūves izturība pret lieci un vērpi esot tāda pati kā kupejai, jo kabrioletam ir pastiprināta alumīnija struktūra virsbūves aizmugurējā daļā.

Sākotnēji S-klases kabriolets būs pieejams ar kādu no diviem dzinējiem. "S500" modifikācijā tas būs aprīkots ar 455 zirgspēku jaudīgu 4,6 litru V8 motoru un deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Otra versija ir "S63 AMG", kas aprīkots ar 585 ZS jaudīgu 5,5 litru V8 biturbo motoru. Šajā sportiskajā versijā greznais kabriolets līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Plašākai sabiedrībai "Mercedes-Benz" S-klases kabriolets pirmo reizi tiks parādīts drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Tirdzniecībā automobilis nonāks decembrī, bet pirmie klienti savus spēkratus saņems 2016. gada pavasarī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!