Foto: DELFI
Katrai saimniecei noteikti ir sava kartupeļu pankūku cepšanas metode. Man vislabāk garšo tieši šādas pankūkas - sarīvētas rupjās skaidiņās, bez liekām piedevām un īpaši kraukšķīgas. Tā kā kartupeļu pankūkas neēdam katru dienu, tad es iesaku – cepot tās, nežēlot eļļu, tad rezultāts pilnīgi noteikti neliks vilties.

::recepte::

Kartupeļus un ķiplokus nomizo un sarīvē. Es šo darbiņu uzticu virtuves kombainam, kas visu paveic minūtes laikā.

Sarīvētos kartupeļus ber bļodā, pievieno kartupeļu cieti, sāli, sodu, tējkaroti citronu sulas vai etiķa (tas nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša) un visu samaisa.

Pannā uzkarsē eļļu, liek ar karoti pannā kartupeļu piciņas, kuras saplacina pankūkas formā un apcep no abām pusēm, līdz pankūkām ir skaisti zeltainas un kraukšķīgas maliņas.

Pasniedz ar skābu krējumu vai brūkleņu ievārījumu.

6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 kartupeļi4 ķiploka daiviņas2 ĒKkartupeļu ciete šķipsnadzeramā soda eļļa cepšanai pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Kartupeļus un ķiplokus nomizo un sarīvē. Es šo darbiņu uzticu virtuves kombainam, kas visu paveic minūtes laikā.

2

Sarīvētos kartupeļus ber bļodā, pievieno kartupeļu cieti, sāli, sodu, tējkaroti citronu sulas vai etiķa (tas nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša) un visu samaisa.

3

Pannā uzkarsē eļļu, liek ar karoti pannā kartupeļu piciņas, kuras saplacina pankūkas formā un apcep no abām pusēm, līdz pankūkām ir skaisti zeltainas un kraukšķīgas maliņas.

4

Pasniedz ar skābu krējumu vai brūkleņu ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!