Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jaunās, nu jau ceturtās paaudzes kompakto vienapjoma automobili "Scenic".

Jaunais "Renault Scenic" izgatavots uz modulārās platformas CMF, kas izmantota arī "Kadjar", "Talisman" un "Megane" modeļa pamatā. Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais "Scenic" kopgarums ir par 40 mm lielāks, bet platums – par 20 mm. Palielināts arī klīrenss – līdz 170 mm (+40 mm).

Bagāžas nodalījuma tilpums jaunajam "Scenic" ir 572 litri. Vēl 63 litri ietilpst dažādās papildu novietnēs, ieskaitot cimdu nodalījumu. Aizmugurējiem pasažieriem ir pieejami ne tikai atvāžamie galdiņi, bet arī USB ligzdas centrālajā kulisē.

"Renault Scenic" klientu izvēlei tiks piedāvāti divi benzīna un divi dīzeļa dzinēji. Pirmie pieejami ar 115 un 130 zirgspēku jaudu, bet dīzeļmotori – ar 95 līdz 160 ZS. Transmisijas – sešpakāpju manuālā vai sekvenciālā ar diviem sajūgiem.

Vēl jaunajam "Scenic" būs pieejama "Hybrid Assist" modifikācija, kur kopā ar 110 ZS dīzeļdzinēju kopā darbosies arī elektromotors.

Tāpat "Scenic" varēs aprīkot ar "4Control" šasiju, kurai ir piestūrējošie aizmugurējie riteņi. Tamlīdzīga sistēma "Renault" piedāvājumā debitēja 2010. gadā "Laguna" modelī. Līdzīgi kā citiem jaunajiem "Renault" modeļiem, arī "Scenic" būs pieejama "Multi-Sense" sistēma, kura ļauj izvēlēties kādu no četriem braukšanas stiliem.

Jaunā "Renault Scenic" cena pagaidām netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!