Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējusi modernizēto "GT-R" superauto. Kārtējo reizi atjauninātais modelis ieguvis izmaiņas gan eksterjerā, gan interjerā, gan arī tehniskajā izpildījumā – tā jauda palielināta par 20 zirgspēkiem.

Modernizētajam "Nissan GT-R" ir jauna dizaina virsbūves priekšējā daļa, īpaši jau radiatora dekoratīvais režģis, kurā iestrādāts V-veida siluets, līdzīgi kā citiem šīs markas jaunākajiem modeļiem. Dienas gaitas lukturi tagad ir īsāki, bet platāki. Vēl automobilim uzstādīts arī jauna dizaina aizmugurējais buferis.

Tehniskā ziņā "Nissan" inženieri esot būtiski uzlabojuši virsbūves stingrību un balstiekārtu. Uzlabota ir arī salona skaņu izolācija, uzstādīts jauna izplūdes sistēma ar "Active Sound Enhancement" sistēmu, kura ļauj mainīt tās skanējumu.

Uzlabojot aizdedzes sistēmu un palielinot turbopūtes spiedienu, 3,8 litru V6 dzinēja jauda palielināta no līdzšinējiem 550 zirgspēkiem līdz 570 ZS. Modernizētā "GT-R" dinamiskos raksturlielumus autoražotājs pagaidām neatklāj. Atgādinām, ka līdzšinējais modelis līdz 100 km/h paātrinājās 2,8 sekundēs un maksimāli sasniedza 320 km/h.

Interjera arhitektūra palikusi līdzšinējā, tomēr mainīta ir multimediju sistēma un klimata kontroles vadības bloks. Tāpat spēkratam ir jauna dizaina mērinstrumentu panelis, stūresrats un pārnesumkārbas vadības sviras uzgalis, bet centrālajā tunelī uzstādīta grozāma svira multimediju sistēmas vadībai. Optimizējot salona iekārtojumu, pogu skaits no 27 samazināts līdz 11.

Tirdzniecībā Eiropā modernizētais "Nissan GT-R" nonāks jau aprīlī, bet pirmie klienti savus spēkratus saņems jau vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!