Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" parādījusi konceptuālu elektromobili "GT X Experimental", kas demonstrē šīs markas turpmāko modeļu dizaina valodu. Būtiskākie dizaina elementi nākotnes "Opel" automobiļos būs "kompass" jeb virsbūves priekšdaļas noformējums "Vizor" stilā un mērinstrumentu panelis "Pure Panel".

"Opel GT X Experimental" kopgarums ir četri metri, bet riteņu garenbāze – 2,6 metri. Prototipa virsbūve ir gaiši pelēkā tonī ar dzelteniem un melniem akcentiem.

Kā galveno elementu šī koncepta dizainā "Opel" uzsver virsbūves priekšdaļas noformējumu, ko vācu autoražotājs nodēvējis par "Vizor". Tas ir viengabalains melns elements, aiz kura ir diožu lukturi, izgaismots markas logo, kā arī dažādu elektronisko sistēmu sensori un radari. Šis panelis veido sava veida kompasu, kā centrā ir markas logo, skaidro "Opel".

Tāpat "Opel" turpmākajos modeļos būs digitālais mērinstrumentu panelis "Pure Panel", kas apvienos gan mērinstrumentus, gan multimediju sistēmas informatīvo ekrānu. "Pure Panel" ir ieturēts minimālisma stilā un tajā redzams arī attēls no sānskatu videokamerām, ja automobilim nebūs tradicionālo spoguļu.

"Opel GT X Experimental" ir aprīkots ar elektromotoru un litija jonu 50 kWh akumulatoru komplektu. Detalizētāku informāciju par šī koncepta tehniskajiem risinājumiem autoražotājs pagaidām neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!