Dāvim vienmēr licies, ka "Volvo" markas "Cross Country" modifikācijas spēkrati ir patiesas piedzīvojumos braukšanas mašīnas – tu kļūsti par "super zviedru" un dzīvo to laisko un skaisto dzīvesveidu. Vai tas tā ir arī reālajā dzīvē, LTV žurnālists Dāvis Valdnieks nolēma pārliecināties ar jaunā "Volvo V90 Cross Country" izmēģinājumu.

Dāvim nav skaidrs, kāpēc cilvēki labāk izvēlas apvidus automobiļus, nevis pērk paaugstinātās pārgājības universāli, kāds ir "Volvo V90 Cross Country", jo tas esot viss, ko jūsu dzīvē kādreiz varētu vajadzēt.

Dodoties piedzīvojumos ar jauno "Volvo V90 Cross Country", Dāvis šo spēkratu iedeva izmēģināt arī laukos nejauši satiktam garāmbraucējam. Vīram šī bija pirmā pieredze ar automātiskās pārnesumkārbas spēkratu. Lai arī Dāvis piekodināja, ka pedāļi šādā gadījumā jāspaida tikai ar labo kāju, kungs braukšanas laikā ar kreiso kāju meklēja ierasto sajūgu un rezultātā strauji nospieda bremzes.

Tāpat par iespaidīgu ekstru abi testētāji novērtēja autopilota vadības sistēmu. Kā trūkumu – klimata kontrolē temperatūras iestatīšana jāveic caur skārienjutīgo ekrānu, kamēr tradicionālais "kloķītis" būtu daudz ērtāks.

Pa Latgales bezceļiem meklējot ceļu uz Lubānas ezeru, Dāvis nonāca kādā sētā, kur kungs aicināja "sapīpēt". Runājot par automašīnu, Dāvis prasīja, kā vīrs domā – cik tad tāds "Volvo" maksā? Uz to vīrs atbildēja, ka "kādus 45 tūkstošus". Nē, 70 tūkstošus, precizēja Dāvis. "Noņemsim tos skrituļus (riteņus – red.), būs 45," onkulis paliek pie sava.

"Es varētu mierīgi nobraukt ar šo mašīnu 2000 kilometru, pēc tam vēl 100 kilometru pa dubļiem, nonākt savā pasaules nomaļākajā īpašumā un es nejustos noguris itin nemaz. Tieši tik universāla un laba ir šī automašīna. Tā bunkurīgā "Volvo" sajūta, ka te esi pilnīgā drošībā un komfortā, ir," atzīst Dāvis.

"Jautājums paliek – vai nopērkot šo "Volvo" Latvijā, jūs vienlaikus nopērkat to zviedru sapni, ko mēs redzam reklāmā? Jā, tas sniedz iespēju doties piedzīvojumos, apskatīt vietas, kuras jūs ar vairumu citu mašīnu nekad nepaskatītu. Tas sniedz iespēju iepazīties ar ļoti interesantiem cilvēkiem. Tomēr mana atbilde ir nē! Komplektā ar šo "Volvo" jūs nopērkat nevis iestudētu zviedru reklāmas sapni, bet Latvijas sapni – pavisam īstu!" rezumē Dāvis.

"Volvo V90 Cross Country" cena Latvijā ir no 54 570 eiro, savukārt jaudīgākā modifikācija ar 310 ZS benzīna turbomotoru maksā no 62 440 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!