Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu autoražotājs "Lincoln" prezentējis "Continental" sedana jubilejas versiju "80th Anniversary Coach Door Edition". Šīs sērijas automobilis tiks izgatavots 80 vienību ierobežotā sērijā un kļūs par mūsdienu interpretāciju par 60. gadu kulta stila.

"80th Anniversary Coach Door Edition" no standarta "Lincoln Continental" atšķiras ar pagarinātu virsbūvi – riteņu garenbāze tam palielināta par vairāk nekā 15 centimetriem. Patiecoties šādam risinājumiem, inženieriem izdevies aizmugurējās durvis izstrādāt tādas, kas veras pretējā virzienā priekšējām, līdzīgi kā "Rolls-Royce" sedaniem. Turklāt "Continental" sedanam tās atveras 90 grādu leņķī ar elektrisko piedziņu.

Vēl "Lincoln Continental" jubilejas versija atšķiras ar centrālo konsoli aizmugurējiem pasažieriem. Tajā ir savāžams galdiņš, planšetdatora turētājs un viedierīču bezvadu uzlādes paliktnis. Vēl aizmugurējiem pasažieru komfortam ir sēdekļi, kas regulējami 30 virzienos un aktīvā skaņas slāpēšanas sistēma.

80 gadu jubilejas "Lincoln Continental" aprīkots ar trīslitru V6 biturbo dzinēju, kas ir jaudīgākais šim modelim pieejamais motors un kas attīsta 406 zirgspēku jaudu.

"Continental" modeļa ražošanu "Lincoln" atjaunoja 2016. gadā, markas piedāvājumā aizstājot "MKS" modeli. Desmitās paaudzes "Continental" izstrādāts uz "Ford Mondeo" platformas.

"Lincoln" pagaidām neatklāj jubilejas modeļa cenu. Jaudīgākā un bagātīgākā "Continental" standarta modifikācija "Black Label" maksā no 70 tūkstošiem dolāru. Nozares speciālisti pieļauj, ka "Coach Door Edition" maksās vismaz 100 tūkstošus dolāru (88 tūkstošus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!