Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW paplašinājusi savu sportisko "M" modeļu piedāvājumu ar uzreiz diviem apvidus automobiļiem – "X3 M" un "X4 M". Papildu šīm modifikācijām tika prezentētas arī vēl niknāka "Competition" versija ar 510 zirgspēkiem.

Vizuāli "BMW X3 M" un "X4 M" tikai nedaudz atšķiras no standarta versijām. Pārsvarā izmaiņas vērstas uz dzinēja un bremžu sistēmas labāku dzesēšanu, kā arī kopējās aerodinamikas uzlabošanu. Raksturīgi "M" modeļiem, arī "X3 M" un "X4 M" ieguvuši melni glancētu dekoratīvo apdari hromētās vietā, kā arī oriģināla dizaina 21 collas riteņu diskus.

"BMW X3 M" un "X4 M" ir aprīkots ar trīslitru sešcilindru turbomotoru, kas attīsta 480 zirgspēku jaudu un 600 ņūtonmetru griezes momentu. Savukārt "Competition" versijā dzinēja jauda ir palielināta līdz 510 ZS. Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko "M Steptronic" pārnesumkārbu un "M xDrive" pilnpiedziņas sistēmu, kas debitēja jaunajā "M5" sedanā.

No vietas līdz 100 km/h "BMW X3 M" un "X4 M" paātrinās 4,2 sekundēs, bet "Competition" modifikācijā – 4,1 sekundē.

Neskaitot jaudīgo motoru, pilnveidota arī šo apvidus automobiļu šasija, kā regulējums padarīts sportiskāks. Balstiekārtas stingrība palielināta ar papildu šķērsstabilizatoriem. Tāpat šiem BMW sportiskajiem apvidniekiem ir arī spēcīgākas bremzes un citi uzlabojumi azartiskākai braukšanai.

Savukārt no augusta "BMW X3 M" un "X4 M" būs pieejama arī oglekļa šķiedras interjera apdares pakotne "M Carbon".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!