Foto: Publicitātes foto
Slovēņu un austriešu kopuzņēmums "Tushek & Spiegel Supercars" prezentējusi savu superauto "Tushek TS 900 H Apex", kas no vietas līdz 100 km/h paātrinās 2,5 sekundēs, līdzīgi kā 1500 zirgspēku jaudīgais "Bugatti Chiron".

"Tushek TS 900 H Apex" ir aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 4,2 litru V8 kompresormotoru un divus elektromotorus. Benzīna agregāts ir novietots salona aizmugurējā daļā, bet elektromotori vilkmi novada uz priekšējiem riteņiem. Hibrīda spēka agregāta kopējā jauda ir 950 zirgspēki, bet griezes moments – 1400 ņūtonmetri.

Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 380 km/h. Tikai ar elektroenerģiju tas būs spējīgs nobraukt līdz 50 kilometru distanci.

Slovēņu un austriešu izstrādātajam superauto virsbūves paneļi ir no oglekļa šķiedras, tādēļ tā pašmasa ir tikai 1410 kilogramu. Turklāt ar spēkrata regulējumiem nodarbojās tieši slovēņi – kompānija "Tushek Supercars", kas sacīkšu režīmā šo superauto izmēģināja vairākus mēnešus.

Plašākai sabiedrībai "Tushek TS 900 H Apex" tiks prezentēts pēc mēneša, kad tas tiks izstādīts 7. septembrī britu autošovā "Salon Prive".

Cik šāds slovēņu superauto maksās un cik vienībās tas tiks izgatavots, pagaidām netiek atklāts.

Atgādinām, ka šis nav pirmais "Tushek Supercars" radītais superauto modelis. Šī kompānija debitēja 2012. gadā ar "Renovatio T500" un vēlāk arī "Forego" modeli, tomēr tie sērijveida ražošanā tā arī nenonāca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!