Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu luksusa automobiļu ražotājs "Cadillac" savu pirmo sērijveida elektromobili – kompakto apvidnieku "Lyriq" – tirgos lētāk par 60 tūkstošiem ASV dolāru (51 tūkstoti eiro), kas ir mazāk nekā tā konkurenti "Tesla Model X", "Audi e-tron" un "Jaguar I-Pace".

Piemēram, pasaulē pazīstamais amerikāņu elektromobilis "Tesla Model X" maksā 80 tūkstošus dolāru, bet "Audi e-tron" bāzes versijā ASV tirgū maksā 67 300 dolāru. Cenā vistuvākais "Cadillac" elektromobilim ir "Jaguar I-Pace", kas maksā no 62 350 dolāru.

"Cadillac" publiski atzinis, ka apzināti mērķējis uz pēc iespējas zemāku cenu, kas būtu salīdzināma ar vidējo cenu vidēja izmēra "premium" iekšdedzes dzinēja apvidniekiem.

"Cadillac Lyriq" ir izgatavots uz koncerna "General Motors" jaunās platformas un plašākai sabiedrībai pirmo reizi tika parādīts pagājušonedēļ. Ar 100 kWh akumulatoru komplektu "Cadillac" apvidnieks bez atkārtotas uzlādes spēs nobraukt līdz 483 kilometru distanci, kas ir par 82 km mazāk nekā "Tesla Model X" ar tādas pašas ietilpības akumulatoru versijā "Long Range Plus".

Sava pirmā elektriskā apvidnieka tehniskos un dinamiskos raksturlielumus "Cadillac" pagaidām neatklāj. Zināms vien tas, ka "Lyriq" tiks piedāvāts kā versijā ar tikai priekšējo, tā arī visu riteņu piedziņu. Otrajā gadījumā apvidniekam būs divi elektromotori – pa vienam uz katras riteņu ass.

Pēc provizoriskas informācijas, "Cadillac Lyriq" ražošanā nonāks 2021. gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!