Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Parīzes autoizstādē debitējis jaunais "Jeep Avenger". Markas pārstāvji Latvijā informē, ka jaunais "Jeep Avenger" autosalonus sasniegs 2023. gadā un tas būs pieejams Eiropā, Japānā un Dienvidkorejā.

"Šis ir viens no interesantākajiem autoražotāja veikumiem, jo iezīmē jaunu posmu zīmola vēsturē. Tas ir ceļojums uz elektrifikāciju, veltījums videi un inovācijām. Šis auto ir pirmais solis pretim "Jeep" vīzijai, kas paredz, ka līdz 2030. gadam 100% no pārdošanas apjoma Eiropā ir elektromobiļi," stāsta "Autobrava Motors" pārstāvis Uvis Braunfelds.

Jaunā apvidnieka elektromotors ar vienu uzlādi spēj nobraukt līdz pat 400 km garu distanci. "Jeep Avenger" izcelsies ar savam segmentam iespaidīgu klīrensu (20 cm) un modernu, tehnoloģiski progresīvu interjeru. Turklāt jaunākā "Jeep Avenger" plašajā salonā būs daudz vietas gan pasažieriem, gan bagāžai.

"Jaunais "Jeep Avenger" izstrādāts tieši Eiropas tirgum. Šis modernais un manevrējamais SUV īpaši patiks tiem autovadītājiem, kuri meklē jaudīgāku, kompaktāku, modernāku un pilnībā elektrisku SUV, alternatīvu pašreizējiem modeļiem," informē Braunfelds.

"Autobrava Motors" pārstāvji norāda, ka pēdējos gados autoražotājs aktīvi paplašina elektromobiļu klāstu visā pasaulē, tādējādi ar elektrifikācijas un tehnoloģiju palīdzību tiek nostiprinātas leģendārās 4x4 priekšrocības un iespējas.

"Jeep Avenger" izstrādāts uz koncerna "Stellantis" platformas, kas izmantota arī, piemēram, "Opel Mokka-e" un "Peugeot e-2008" modeļu pamatā. "Jeep" elektromobilim motors novietots priekšā un attīsta 156 ZS jaudu un 260 Nm griezes momentu. Litija jonu akumulatora komplekts, kas izvietots zem sēdekļiem un centrālā tuneļa, ir ar 54 kWh ietilpību. Autoražotājs apgalvo, ka pilsētas braukšanas ciklā tā sniedzamība būs līdz pat 550 km.

Blakus šim sērijveida modelim Parīzes autoizstādē "Jeep" prezentēja arī "Avenger" pilnpiedziņas versiju "4xe" ar papildu elektromotoru uz aizmugurējās riteņu ass, tomēr pagaidām šai modifikācijai ir tikai konceptuāls statuss. Tāpat "Jeep Avenger" modelis ir gaidāms arī hibrīda versijā.

Plānots, ka "Jeep Avenger" Latvijas klientiem būs pieejams jau nākamā gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!